Katobulldog.dk                                                                                                
http://www.hillspet.com Der findes ikke dumme Franske Bulldogs,
der findes kun dumme mennesker.

 

 

 

 

 

Hvalpemåltider:

Vi spiser 3-5 gange i døgnet når vi er 8 uger
Vi giver Kl.7-11-15-22
Vi spiser ca. 2 gange i døgnet når vi er 12 uger

Det er vigtigt at hvalpen får spist sig mæt. Giv en skål  med mad (ca. 75-125 gr fordelt over 4 måltider) tørfoder HILLS med en spiseskefuld tykmælk eller a38 og lad hvalpen spise i 15 min. Når den forlader skålen fjernes foderet, smid resten ud. 
Du kan altid regulere mængden af mad i skålen hvis du synes at hvalpen bliver for "buttet". Læs vejledning på pakken og målebæger.

 

Vi bruger HILLS PUPPY Chichen, fra dyrlægen, så bliv ved med det, eller gå langsomt over til hvad i vil bruge. I får prøve pakke med fra Hills.

Maden bliver de første uger opløst i vand, kogt vand der har stået lidt, blevet hånd varmt. Hæld vand over så foderet er dækket. Maden skal være helt mudret, knus en kerne med fingeren, er der hårde kerner i, så lad det stå lidt længere (eller brug en blender). Gå langsomt over til ublødet, men giv rigeligt med vand til. Er gjort den 4-06-2006.
HUSK ALTID FRISK VAND TIL HUNDEN DØGNETS  24 TIMER:

Ovenstående gælder uanset om du bruger hjemmelavet mad eller færdig fuldkost.

 

Husk altid at hvalpe ikke kan lide at få kolde ting i maven, det kan give diarreer.

Hvalpe må ikke få noget galt i halsen.

Her et udvalg af hvad vi kender til, når den bliver ældre. Men tør foder er bedst.

A38 med cornflakes
A38 med havregrød og honning
Kernemælk (meget vigtig pga kalk til knoglerne)
En energibombe: a38 med piskefløde, æggeblommer ( pastoriseret), honning, hytteret
Hytteret
Rugbrød med fars ( postej uden krydderier, det kan de få diarre af)


Husk fiskeolie til overhældning, man kan købe finde lakse olier, bl.a. ved skyescott (www.skyescot.dk) men selv den til mennesker fra brugsen/matas/føtex eller hvor man finder den fungerer.


Legetøj:

Gamle sokker, gamle sokker, gamle sokker
Paprullerne fra køkkenrullen
Købereb med knuder i enderne og der er så frynser. Det tager lang tid at afribe alle frynserne.
Æbler og gulerødder at klø tænder på, men først når de er større. Kan kvæles let.

Husk at tørrede grise ører og andet skal ligge i fryseren i 3 dage før hvalpen får det. Det kan nemlig indeholde orm.

Tyggepinde og lignende skal være mørke. De lyse er den dårlige kvalitet og klistre til i ganen. Kan være med til kvælning af hvalpen.

Husk altid at lægge enkelte stykker legetøj ad gangen og skifte dem ud så det er spændende.

Husk at bolde leg er med til at geare hunden helt op. Bør ikke bruges som legeredskab men som træningsredskab til at øge stress niveauet mens der indøves lederskab.

Husk at kaste kæp, hente kæp er farligt for hunden. Mange hunde ender med stykker der sidder fast i ganen. Kan ikke anbefales som legetøj.


Råd ved alene hjemme:

Tag en colaflaske 1 ½ liter og hæld HILLS, hvalpefoder heri. Læg den og lær hvalpen at tømme den. Lær hvalpen at søge efter godbidder i huset hvor den må være. Og så sætte den i gang med søgningen, når i forlader huset. Læg guf under omvendte magretheskåle. Strø guf under over gulvene også der hvor de ikke lige er til at finde. Husk altid at sørge for at hvalpen har adgang til frisk vand.

OG OG OG

Hvis der er problemer kan det være en god ide med følgende morgen rytme (så frem i forlader den om morgenen)

Gå en lang tur med hunden

Giv den et stort måltid mad

Giv den en lille lufttur evt. i haven.

Så skulle den falde sammen og sove når i går.


Pote og neglepleje:

Det er vigtigt at neglene bliver klippet regelmæssigt på din hund. Så længe den er hvalp kan du klare det med en "3 i 1", men når kløerne bliver kraftige skal du have en rigtig hundenegleklipper.

Hårene vil med tiden på korthåret, (de langhårede har dem fra ganske små) vokse ud mellem trædepoterne. Det er en god ide at klippe disse kort, dvs. at de er i nivaue med trædepoten. Det forhindre tyggegummi, isklumper og andet i at sætte sig fast.

Om vinteren skal man pleje poterne godt. Især hvis hunden færdes på saltede stier og veje. Mange bruger potevoks. Jeg bruger "kerodex 71, den usynlige handske". Og når hunden har fået vasket poter efter turen, smører jeg enten med en god olivenolie, eller kopattesalve.


Hvalpeudstyr:

Køb plastikhundekurve .
Den kan ikke tygges i stykker, og så får hvalpen ikke pilesplinter i maven.

Hundedyner:
køb billige kunstdyner hos Jydsk sengetøjslager, sy dem midt igennem og klip over. Brug gamle slidte dynebetræk hertil. Det er nemt at vaske og få tørret. 

Hundehalsbånd:
Hos Østrand kan i købe rigtige seler til bulldogger der går under bugen også, det er ikke godt med et rigtigt halsbånd til dem, da man kan ødelægge deres strube.

Til udstillinger kan man som regel købe kunstunderlag til hunde. De er som regel på tilbud her, de er lette at vaske og tager 1 time så er de tørre. De isolerer nedefra og op og leder væsker ovenfra og ned.

Køb et hundebur.
Lad det stå frit fremme så hunden kan benytte det som kurv. Så er buret et fristed og ikke en straf. Brug det under transport i bilen. Det er den bedste sikkerhedssele for din hund.


Hundekravlegården er godt sted at have til sin hund. Det kan bruges indendørs og udendørs, se www.doggy.dk. Indendørs har vi lagt en voksdug ( den billigste fra jysk sengetøjslager) i bunden og så har vi en hundekurv derinde også. Her er vores hvalpe når de skal være alene/ når de skal sove/når der skal være hvalpefrit i stuerne ved f.eks. rengøring og gæster.

Voksdug:
Køb flere stykker voksdug og brug det som underlag der hvor hunden spiser/ under aviser, til renlighedstræning. Det kan vaskes ved en skyller i vaskemaskinen ved 30 grader og derefter op at hænge, så er det tørt i løbet af 1 time. Det spare megen gulvvask.


HUSK JEG ER EN bulldog:

Jeg må ikke gå på trapper før jeg er 1 år. Jeg skal bæres. Tag fat om numsen på mig og løft.
Jeg må ikke gå til agility før jeg er 3 år.
Jeg må ikke lege voldsomt med store hunde før jeg er 3 år. Og pas på min ryg.
Jeg må ikke lege voldsomt med ældre hunde før jeg er 2 år.

Brugernavn:
Adgangskode:
Husk mig


November 2023 Dags dato: 28-11-2023
Forrige måned.Næste måned.
Man.Tirs.Ons.Tors.Fre.Lør.Søn.
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Katobulldog v/Kate og Torben Jensen - Niels Bohrsvej 2 4690 Haslev - Torben@Jensen.tdcadsl.dk